Funkcja kwadratowa ;].
Bolkovsky:
WYznacz brakujące współczynniki funkcji y=ax
2 +bx+c, wiedząc, ze jej wykres przechodzi przez
podane punkty:
y=−2x
2 +bx+c A=(0, 1), B=−1, −4)
y=ax
2+bx+c A=(0,1) B=(−1; −1) C=(2, 11)
Ktoś może mi pomóc? Nie rozumiem w ogóle o co chodzi z tym zadaniem, proszę Was drodzy
forumowicze o pomoc

.
19 maj 19:36
Eta:
1) A(0,1) => x=0 i y=1 to: 1= 0 +0+c => c= 1
B( −1, −4) => x= −1 i y= −4 to: −4= −2(−1)
2 +b( −1) +1 => −4= −2 −b+1 => b= 3
2) podobnie spróbuj samodzielnie
19 maj 19:54
Bolkovsky: Znaczy, prosiłbym o wytłumaczneie najpeirw, znaczy coś wiem z początku, a potem to lipka

.
Bardzo prosze o wytłumaczenie

.
19 maj 19:59
19 maj 20:02
Bolkovsky: Dziękuję, już to przejrzę

>
19 maj 20:03
Bolkovsky: Ee, to jam takim głupim był − proste to jest ^^

. Dziękuję

.
19 maj 20:22
Eta:
19 maj 20:24