matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
kasia:
określ dziedzinę funkcji: y=x3+4/x2+4x
28 lut 20:40
Eta:
D: x
2
+4x ≠0 <=> x( x+4)≠0 więc x≠0 , x≠ -4 odp: D = R - { - 4, 0}
28 lut 20:44
kasia:
określ funkcje: y=x2-1/√1+4x2 y=5x+1/3x2-5x y=x2-1/x+0,5x2 y=7/x2+2x+1 y=7-x2/4x2+4x+1 y=√3/x2-6x+9
28 lut 21:00
Eta:
Co to znaczy
? określ funkcje
Napisz porządnie pytanie
To co w mianowniku zapisz w nawiasach
Bo jak chcesz poprawnej odp. to napisz porządnie zadanie To bardzo ważne
28 lut 21:10