Wyznacz zbior wartosci oraz przedzialy monotonicznosci funkcji f.
Karolina: Wyznacz zbior wartosci oraz przedzialy monotonicznosci funkcji f.
a) f(x) = x2 − 15
b) f(x) = −4x2 − 5
c) f(x) =3x2 + 5x − 2
d) f(x) = − 13x2 + 5x +12
19 maj 19:10
kasia: α
19 maj 19:12
Karolina:
19 maj 19:14
iga: a) zbiór wartości
x2−15 = (x − √15)(x + √15)
x∊( −√15 ; √15)
f(x) − malejąca w przedziale od ( − √15; 0)
f(x) − rosnąca w przedziale (0; √15)
19 maj 19:16
iga: źleee

to jest zbiór argumentów a nie wartości. sorka

zaraz ci napisze na wartości.
19 maj 19:17
Karolina: spoko

dzieki wielkie za pomoc

19 maj 19:18
iga: zbiór wartości: (−√152; ∞)
19 maj 19:19
asd: E))
zbiór wartości to (−∞; 274 )
f(x)↗<=> −∞; 152) jeśli się nie mylę to za 15/2 jest malejąca
19 maj 19:28
jasio: Rozwiąż równanie ;
3x/3x−1=2x+2/2x−6
25 sie 16:21