matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dzięki:)
karolcia*):
Rozwiąż podane równania metodą rozkładu na czynniki: a) 8x2+5x=0 b)−2x2+3x=0 c)−7x2+15x=0 d)1/3x2−2x=0 e)x2=3 f)x2+10x+25=0
19 maj 18:52
karolcia*):
pomóżcie
plis
to na jutro:(
19 maj 18:59
jhj:
−2x
2
+3x=0
18 wrz 12:26