.
piotrr: rozwiaż rownanie
2x+1 6x
−−−−−− = −−−−−−
5x−1 5x−1
prosze o rozpsanie z gory dziekuje
19 maj 18:12
;):
2x + 1 = 6x
4x = 1
x = ?
19 maj 18:16
piotrr: ale na krzyz powinoo być
19 maj 18:17
Wiolciaaa: 1.Dana jest funkcja : y=−3x2+2x+1
a) sporządź wykres
b)wyznacz wartość największa i najmniejszą <−1;3>
c)zapisz postać kanoniczna i iloczynową
2.Rozwiąż:
a) x2+x−2≤0
b) x2−2x+1≤0
c) −4x2−8x≤0
d) x2−9>0
e) x2−4<0
19 maj 18:27
;): Jeżeli chcesz na krzyż to zrób na krzyż zobaczysz czy wynik będzie ten sam
19 maj 18:32