matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;;
marta:
x
2
−25 −−−−−−−−−−=0 rowiąż rówanie prosze op pomoc (x−1)
2
19 maj 18:04
marta:
19 maj 18:06
;):
D = R \ {1} x
2
− 25 = 0
a
2
− b
2
= (a + b)(a − b)
Wynik sprawdzasz czy x należy do dziedziny
19 maj 18:08
onaaa:
19 maj 18:34