matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Cancer0s:
Jakie jest równanie osi symetrii paraboli: a) y=3x
2
−2x+1 b) y=(x−7)(x+3)
19 maj 17:12
;):
2
1
a) x =
x =
6
3
7 − 3
b) x =
x = 2
2
19 maj 17:25
Cancer0s:
Jak to obliczyłeś
19 maj 17:27