matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz obietośc ostrosłupa czworokątnego .
natalcia xdd:
H= 17cm podstawa prostokąt wymiary 5cm x 9cm
19 maj 16:41
oaxoaxoax:
a=5cm b=9cm H=17cm
1
Wzór na objętość V=
P
p
* H.
3
P
p
=a*b
19 maj 16:54