Fiza
Iga: FIZYKA Przewodnik w kształcie okręgu o promieniu r=10cm umieszczony w płaszczyźnie
prostopadłej do linii jednorodnego pola magnetycznego.Opór elektryczny R=1 ohm
Prąd o jakim natężeniu popłynie przez przewodnik jeśli indukcja pola magnetycznego będzie
zmniejszać się z szybkością
delta B dzielone delta t=0,01T/s
19 maj 09:39
Iga:
19 maj 22:01
lukaszq18: No i podstawiasz za reszte i wychodzi

I=∊/r
∊=Δ∅/Δt
Δ∅=−ΔBS
S=π100cm
2
19 maj 22:11
Iga: mi nic nie wychodzi proszę skończ to na gotowo
20 maj 20:56