logarytmy
Jaaxd: mam problem, pomożecie?

a) 25
−3(3 ma być pod pierwiastkiem wraz z minusem, ale nie wchodzi..)*5
________
5
3 * 5
3( tutaj również 3 pod pierwiastkiem)
−1
b) 1,21
1/2
c) (64/125)
−2/3
d) (
√3 )
2π−1 * 3
2,5−π
e) 0,001
1−e
___________
10
3e+2
2.
log1000= czy to będzie log
101000=3 ?
log
3( znowu pierwiastek z 3)27=
log
2/3pierwiastek z 1,5
log
6( pierwiastek 3 stopnia z 6 )
2
3.
log
23 + log
2x = log
2(3x) ?
log
7n/2 + log
7n/2 − log
7n
1/3 log
38n − 2 log
35n
4. Przyjmij, że log
2≈0,3 ; log
5≈0,7
log
√2
log
√5 ( pierwiastek 5 stopnia)
log8
√2/25
log20
log4/5
5. Znajdź równanie asymptoty oraz współrzędne punktów przecięcia wykresu funkcji z osiami:
f(x)=(1/10)
x+3−10
z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!