Ułamki
Kapi11: Oblicz
1
12+3
34
5
13+1
69
10−7
12
9
16−3
56
18 maj 22:02
Kapi11:
18 maj 22:10
Maryjusz: 1) 32 + 154 = 64 + 154 = 214
Reszta analogicznie
18 maj 22:19
Kapi11: Prosze zrob tak ja ma byc bo nie wiem jak do wspolnego mianownika sprowadzic
18 maj 22:21
Anna: | | 1 | | 6 | | 1 | | 2 | |
2) 5 |
| + ! |
| = 5 |
| + 1 |
| = 7 |
| | 3 | | 9 | | 3 | | 3 | |
| | 1 | | 2 | | 1 | | 1 | |
3) 10 − 7 |
| = 9 |
| − 7 |
| = 2 |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 5 | | 7 | | 5 | | 2 | | 1 | |
4) 9 |
| − 3 |
| = 8 |
| − 3 |
| = 5 |
| = 5 |
| |
| | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | | 6 | | 3 | |
| | 1 | | 3 | | 2 | | 3 | | 10 | | 3 | | 7 | |
5) & |
| − 2 |
| = 7 |
| − 2 |
| = 6 |
| − 2 |
| = 4 |
| |
| | 4 | | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | | 8 | |
18 maj 22:47