funkcje
kinia: BŁAGAM POMOCY



NA JUTRO

!
funkcja kwadratowa rosnąca w przedziale(−
∞,−3)ma wzór
A,f(x)=−(x−3)
2+1 B.f(x)=−(x+3)
2+1 C.f(x)=−(x−1)
2+3 D.f(x)=−(x−1)
2−3
Odczytaj wierzchołki,narysuj wykresy
18 maj 20:56
1:
18 maj 21:16
;): d)
18 maj 21:25
Eta:
odp; B) jest poprawna
bo W( −3, 1) i ramiona paraboli do dołu
zatem f(x) rośnie dla x€( −∞, xW) => f(x) rośnie dla x€ ( −∞, −3)
18 maj 21:29
natalka: D
18 maj 22:11
;): Eta zrobiła dobrze mi się pomyliło ze ZW
Rośnie w przedziale od (−
∞,p) nie q
18 maj 22:25