Zapisz w jak najprostszej postaci wyrażenia równe
jac1993: Zapisz w jak najprostszej postaci wyrażenia równe a
n−1, a
n+1, a
2n+1, jeśli:
18 maj 20:37
voltage: Podstawiaj kolejno zamiast n: n−1, n+1 i 2n+1
18 maj 20:40
jac1993: aha dzieki
18 maj 20:41
ns: (2−3x)2 − (2x+4)2 − 2(2x−1)(2x+1)
9 cze 22:53
bezendu:
4−12x+9x
2−(4x
2+16x+16)−2(4x
2−1)=
=4−12x+9x
2−4x
2−16x−16−8x
2+2=.... dokończ sobie
9 cze 22:57
arleta: 3a+2b−3c−3b+2a=
19 cze 18:53
sushi_ gg6397228:
i co tu jest trudnego do policzenia ?
19 cze 19:02