matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyraz ciągu
jarek:
Wskaż wyraz ciągu an gdzie an = 3/n + 3 który jest równy 10/3
18 maj 18:55
jarek:
wie ktoś jak to zrobić ? ;>
18 maj 19:01
Vizer:
3
10
+3=
/*3
n
3
9
+9=10
n
9
=1
n
n=9
18 maj 19:02