matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY!!!
gargamel:
Wyznacz funkcję prawdopodobieństwa skokowej zmiennej losowej X mającej tylko dwa punkty skokowe x
1
i x
2
, jesli x
1
<x
2
, p
1
=P(X=x
1
)=0,2, EX=3, d
2
X=4. Będę zobowiązana
18 maj 18:43