matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czarna magia :o
gargamel:
Wyznacz: a)wartość przeciętną i wariancję zmiennej losowej U
1
=3X−2Y b)wartość przeciętną zmiennej losowej U
2
=X
2
−Y
2
jezeli zmienne losowe X i Y są niezalezne oraz EX=−3, EY=4, D
2
X=0,5; D
2
Y=2 z góry wielkie dzięki za pomoc
18 maj 18:38