matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdz równanie
niiina:
Znajdź równanie prostej prostopadłej do danej prostej i przechodzącej przez punkt P . a) y=−2/3 x− 7, P= ( 8,0 ) b) y=8x+1/5 , P = ( 4,−3 ) c) 3x+4y =0 , P= ( o,−5 )
18 maj 18:16