matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
m:
→ → → → Wiadomo, że |a|=2, |b|=3 oraz a ◯ b =−4
18 maj 16:17
m:
Niechcący wysłałem wcześniej, dalsza treść: Oblicz: → → → → (a + 2b) ◯ (b − 3a) Trochę nad tym myślałem i nie wiem, jak mam te współrzędne wektora wyznaczyć.
18 maj 16:19