matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Szereg
Pomocy:
Wyznacz szereg Fouriere funkcji:
π
f:ℛ→ℛ , f(x)= −
, x ∊ (−π,o) w klamrze to jest.
4
π
, x ∊ (o,π)}
4
f(−π)=f(0)=f(π)=0
18 maj 15:45
Pomocy:
?
18 maj 17:37