rozwiaz rownanie trygonometryczne - oblicz x
dan: sin2x − 3cosx = 3
18 maj 15:28
dan: a) cos3x − cosx = sin2x
b) sinx − cosx = cos2x
c) sin2x − 3 = 2sinx
18 maj 15:33
bart : pamietaj ze sin
2x+cos
2x=1
18 maj 16:19
bart : sin2x−3cosx=3
1−cos2x−3cosx−3=0
−cos2x−3cosx−2=0
cosx=t
−t2−t−2=0
Δ=....
18 maj 16:20
bart : a i c robisz podobnie
18 maj 16:20
bart : b) cos2x=cos
2x−sin
2x i przed nawias
18 maj 16:23
dan: czesc!
dzieki wielkie za pomoc

moglbys zadanka do konca rozwiazac i powiedziec czy dobrze mi wyszlo?
wkoncu wiem jak to trzeba bylo zrobic no i wyniki ktore mi wyszly w tym pierwszym to:
x1 = −1 + 2kπ
x2 = π + 2 + 2Kπ
18 maj 16:54
yoyo: (x+5)(x−3)⋀3
13 lut 15:41