matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pole trojkato
kjh:
Oblicz pola poniższych trójkątów. Przyjmij, że bok kratki ma długość 1. rysunek −−>
http://img211.imageshack.us/i/p1161001.jpg/
5*2
5*6
P
a
=
+
= 20
2
2
P
b
= ? P
c
=? P
d
=? Wolalbym podpowiedzi niz rozwiazanie. Dzięki z góry
18 maj 14:05
oaxoaxoax:
Jak dla mnie we wszystkich należy opuścić wysokości poza trójkątem i po sprawie
.
18 maj 15:11