Wyznacz zbiór wartości. Proszę o obliczenia.
Kuba:
17 maj 23:25
;): ZW = (−∞,3)∪(3,∞)
17 maj 23:28
Anna: | | 2 | |
Jeśli wiesz, że jest to hiperbola o wzorze y = |
| przesunięta o 2 jednostki w prawo i o |
| | x | |
3 jedn. w górę, to asymptota pozioma przesuwa się również o 3 jednostki w górę. Zatem zbiór
wartości to:
R \ {3}.
17 maj 23:29
Kuba: Jestem pewien,że jest to R\{−3}. Tak mam w odpowiedzi,ale potrzebne mi są obliczenia.
17 maj 23:31
Kuba: Sorry odpowiedź R \ {3}
17 maj 23:31
Kuba: Dzięki za pomoc.
17 maj 23:32
Godzio:
| | a | |
Ogólnie zapamiętaj, jeśli masz f(x) = |
| + q to: |
| | x − p | |
ZW = R − {q}
D = R − {p}
I tyle
17 maj 23:32
Anna:
17 maj 23:33