matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
gruszka:
3
1
3
1
5
Te ułamki to potęgi. a
−
* a
= a
−
+
= a
−
2
4
2
4
4
5
Dlaczego a
−
?
4
17 maj 21:06
Sylwia:
bo potegi sie dodaja przy mnozeniu
17 maj 22:13
Sylwia:
3
1
6
1
5
−
+
= −
+
= −
2
4
4
4
4
17 maj 22:14