matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma początkowych wyrazów
anka:
wyznacz sume dwudziestu początkowych wyrazów ciągu artmetycznego mając dane a1=3, a2=1,5
17 maj 18:43
M:
17 mar 17:07
Krzysiek:
r=a
2
−a
1
3
3
r=
−3=−
2
2
3
2*3+(20−1)*(−
2
S
20
=
*20
2
57
6−
2
45
s
20
=
*20=(−
*10=−225
2
2
17 mar 21:31