stopień wielomianu
YA: Pomóżcie proszę

!Określ stopień wielomianu:
g(x)=0,5x
n g(4)=32 Jak to zrobić

17 maj 18:17
YA: bardzo proszę o wskazówki
17 maj 18:33
YA:
17 maj 18:55
17 maj 19:17
YA: | | 1 | |
Ok |
| *4=2 to rozumiem ale skąd znowu wziąłeś 4 n  |
| | 2 | |
17 maj 19:40
YA: W ogóle tego nie rozumiem, na dodatek nastepne zadanie jest z √
g(x)=√5 xn g(√3)=125
Może znajdzie się ktoś kto wie i mógłby mi to wytłumaczyć,
17 maj 19:58
YA: pomyłka drugi pierwiastek ma być również 5
17 maj 20:03