proszę o pomoc...
Dośka: proszę o pomoc..
beczka ma kształt walca o wysokości 1,2m i promieniu podstawy 50 cm. Ile litrów farby zmieści
się w 5 takich beczkach?
zad. 2
trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 6cm i 8 cm obraca się wokół prostej
zawierającej dłuższą przyprostokątną. Oblicz objętość powstałej bryły.
zad. 3.
Krawędź boczna ostrosłupa prostopadła do podstawy ma długość 17 cm. Podstawą ostrosłupa jest
trójkąt prostokątny o przyprostokątnych długości 18 cm i 24 cm. Oblicz objętość tego
ostrosłupa.
17 maj 18:16
Asd: Vw= 12dm*25dm*3,14
Vw*5 = ilość litrów
2
8=h
6=r
obj= 1/3 * 8* 36pi
17 maj 18:30
Asd: zad 3
obj= 1/6 *17*18*24
ile spędzasz czasu nad rozwiązywaniem zadań a ile czasu nad prostowaniem włosów ? tudzież
malowaniu się?
17 maj 18:32
Dośka: Asd dziękuję

... na w/w czynnościach spędzam niewiele czasu...
17 maj 18:46