Hey
Arek: Mam tu takie zadanko,może nie takie trudne ale mnie niezle wkurza bo nie moge go skonczyc

wiec bardzo prosze o pomoc.
A więc: Proste 3x−2y=0 i x+y=0 zaieraja boki rownolegloboku>jedna z przekatnych tego
rownolegloboku jest zawarta w prostej 6x−y−20=0.Wyznacz:
a)wspolrzedne wierzcholkow rownolegloboku
b)pole rownolegloboku
Punkt a zrobilem tak ze wzialem w ulkad rownan
y=−x i y=6x−20;
y=6x−20 i y=3/2x;
y=−x i y=3/2x
wyszly mi kolejno wierzcholki A=(20/7,−20/7) B=(40/9,20/3) i C=(0,0) Chcialem oliczyc d ale mi
nie wychodzi i nie mam pojecia jak to zrobic... tak samo punkt b)