matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadać
jan:
Zbadać czy ciąg zdefiniowany następująco: a
1
=4, a
n
=2
a
n−1
− 3 jest arytmetyczny czy geometryczny (odpowiedź szczegółowo uzasadnij) Obliczyć 9 ∑ ak k=3
17 maj 17:46
jan:
?
17 maj 18:14
jan:
17 maj 18:41
jan:
pomocy !
17 maj 18:56