Bardzo Proszę o Pomoc!! ;(
Agula: Dane jest koło o promieniu długości 16cm. W kole tym poprowadzono cięciwę opartą na łuku
odpowiadającym kątowi środkowemu o mierze 120 stopni. Znajdź odległość tej cięciwy od środka
koła.
17 maj 15:59
ICSP: 8
17 maj 16:07
Agula: A mogła bym prosić o rozwiązanie. Musze wiedzieć jak to powinno być zrobione.
17 maj 16:13
ICSP: | | x | | 1 | | x | |
cos 60o = |
| ⇔ |
| = |
| ⇔ x = 8 |
| | 16 | | 2 | | 16 | |
17 maj 16:17
Agula: A możesz mi to wyjaśnić
17 maj 17:13
Agula: Dobra nie trzeba już kumam.
17 maj 17:35