matematykaszkolna.pl
wyznacz X mat:
a c 

=

b+x x 
wyznacz X
17 maj 15:18
Kasia: ax = c(b+x) ax= cb+ cx ax − cx = cb x(a−c) = cb / : (a−c)
 cb 
x=

a−c 
17 maj 15:38
zdich: wie ktos jeszcze w inny sposob jak to zrobic?
17 maj 15:56
zdich: bo ja nie wiem a mam podobne zadanie..
17 maj 15:57
Sabin: A po co w inny jak w ten jest ok (no prawie ok, tylko trzeba jeszcze porobić założenia i przypadek a=c)?
17 maj 15:59
Kasia: no to zał. b+x ≠ 0 i x≠0 i a−c ≠ 0, tylko tu mam pytanie, Sabin: wystarczy dziedzine wyznaczyć biorąc pod uwage tylko koncowy ułamek, czy i początkowe i koncowe? emotka Bo co do tego pewnosci nie mam. a czego tutaj nie rozumiesz? to moge wytłumaczyć, ale raczej wszystko powinno być jasne od razu przepraszam,ze dziwne rzeczy na koncu wypowiedzi nie wiem co to jest. function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return k}return-1}
17 maj 16:05
mat: a więc A nie jest równe C, ani C nie jest równe B, ani A nie jest równe C,, . dziękuje bardzoo a mogłabyś Kasiu zobaczyć na to zadanie? i obliczyć? https://matematykaszkolna.pl/forum/95558.html
17 maj 16:10