matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pochodną funkcji g(x)=x^2 * f(x), wiedząc, że f(2) = -5 oraz f'(2) = 3
biały:
Oblicz pochodną funkcji g(x)=x
2
* f(x), wiedząc, że f(2) = −5 oraz f'(2) = 3
f(2+h) − f(2)
f'(2) = 3 = lim
h→0
h
f(2+h) + 5
3 = lim
h→0
h
co dalej ?
17 maj 14:19
biały:
jak wyznaczyć wzór f(x) ? proszę o pomoc
17 maj 14:26
Sabin:
Ze wzoru na pochodna iloczynu... g'(x) = (x
2
)'*f(x) + x
2
*f'(x) = ...
17 maj 14:29
biały:
Dziekuje
a ja zupełnie na około próbowałem
17 maj 14:35