matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
f. wykładnicza
ania:
rozwiąż równanie: 5
x
=2
(
x+1)
16 maj 22:18
ania:
rozwiąż równanie: 5
x
=2
x
+
1
16 maj 22:19
Godzio:
5
x
= 2
x + 1
5
x
= 2
x
* 2 /:2
x
5
(
)
x
= 2
2
log
5/2
2 = x
16 maj 22:24