matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągiiiii
Dziaku:
Mam problem z jednym podpunktem, pomóżcie
Zad. wyznacz trzeci, czwarty i piąty wyraz ciągu określonego wzorem rekurencyjnym:
1
a
1
=
4
a
n
+1 = (a
n
)
2
4
n
Kompletnie nie wiem
16 maj 22:12
PanCogito:
Rozumiem, że tam jest a
n+1
= (a
n
)
2
*4
n
1
1
a
1+1
= (
)
2
*4
1
=
itd.
4
2
16 maj 22:37