matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie...
Dorota:
Oblicz sumę wszystkich liczb naturalnych dwucyfrowych nieparzystych?
16 maj 21:01
Godzio:
S = 11 + 13 + ... + 99 n = 45 (liczb dwucyfrowych jest 90 w tym 45 parzystych i 45 nieparzystych)
11 + 99
S =
* 45 = ...
2
16 maj 21:03
vgjj:
9 kwi 11:36