pogańska funkcja liniowa
pagan_federation: Podam tu pewną część pewnego zadania a mianowcie:
Punkt C przecinają dwie funkcje liniowe − y = −1/2x + 1 i y = x − 4.
Dzięki temu spróbuj ustalić umiejscowienie tego punktu w x i y.
Gdyż C w moim zadaniu jest wierzchołkiem trójkąta.
16 maj 17:28
pagan_federation: Pomóżcie!
16 maj 17:53
K+K: porównaj te dwie funkcje................... i wyjdą ci współrzedne punktu C
16 maj 17:55
pagan_federation: czyli?
16 maj 18:05
K+K: i rozwiązujesz..............................................................
16 maj 18:09
pagan_federation: No facet, a jeśli nie znamy x =?
A po za tym przed y nie ma żadnego minusa.
16 maj 18:51
pagan_federation: Ok już wiem.............
16 maj 18:56
pagan_federation: Gdy x = 1 to mi wychodzi, że w jednej funkcji, że y = 1/2 a w drugim y = −3
Co mam zrobić z tą rozbieżnością?
16 maj 18:58
pagan_federation: No ktoś powie? Przecież muszą być ściśle określone współrzędne!
16 maj 19:08