matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
karolina:
Gdzie jest błąd...?
1−0.3(y−2)=
x+1
5
y−3
4
=
4x+9
20
− 1.5 / *20 1−0.3y− 0,6=
x+1
5
/*5 5y−15= 4x+9 − 30 5−1,5y− 3= x+1 5y−15= 4x+9 − 30 −x − 1,5y + −1 −4x = 5y= −6
16 maj 16:02
karolina:
Proszę pomocy
16 maj 16:09
ICSP:
−0,3 * −2 = 0,6
16 maj 16:17
karolina:
dzięki
16 maj 16:36