matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyc pole części powierzchni
martha:
Obliczyć pole części powierzchni z=1−x
2
−y
2
odciętej płaszczyzna z=0
16 maj 13:59
Bogdan:
czyli 0 = 1 − x
2
− y
2
⇒ x
2
+ y
2
= 1, to jest równanie okręgu o środku (0, 0, 0) i promieniu długości 1
16 maj 14:03