pochodne :)
megi:): ma ktoś może pomysł jak rozpisać pochodne
1) y=sin
2 (x
2+2x+3)
2) y=ln sin
2 x
3) y=
√1−t3 / 2+t2. < jest w formie ułamka
1−t3 2+t2 i cały
ułamek jest pod
√
/bardzo będę wdzięczna
16 maj 01:06
Anna: Piszę.
16 maj 01:13
Godzio:
1)
y' = 2sin(x
2 + 2x + 3) * cos(x
2 + 2x + 3) * (2x + 2) = 2(x + 1)sin(2x
2 + 4x + 6)
2)
| | 1 | | 2cosx | |
y' = |
| * 2sinx * cosx = |
| = 2ctgx |
| | sin2x | | sinx | |
| | (1 − 3t2)(2 + t2) + (t3 − 1) * 2t | |
= |
| = ... I to |
| | 2(2 + t2)2√(1 − t3)/(2 + t2) | |
ewentualnie uprościć
16 maj 01:15
Godzio:
Oj, nie uprzedziłem, że pomagam
16 maj 01:15
Anna: 1) y' = 2sin(x2+2x+3)*cos(x2+2x+3)*(2x+2)=
= 4(x+1)sin(x2+2x+3)*cos(x2+2x+3)=
=2(x+1)*sin[2(x2+2x+3)]= 2(x+1)*sin(2x2+4x+6)
16 maj 01:17
Anna: 
Dobranoc

!
16 maj 01:19
Godzio:
Dobranoc
16 maj 01:19
megi:): dziękuje bardzo serdecznie!
16 maj 05:44