pomocy prosze :(
45 ARTUR 45: Dany jest trujwymian kwadratowy
f(x)=x2+2x−3
a)napisz go w postaci kanonicznej i iloczynowej,
b)spozadz wykres tego trujwymianu i odczytaj z niego, jego własciwosci
15 maj 22:55
Maarcin: a) p=−b2a= −1
q=delta4a= −4
y=(x+1)2−4 pstac kanoniczna
y=(x+3)(x−1)
15 maj 23:10
Maarcin: f(x) jest malejąca w przedziale (−∞, −1)
f(x) jest rosnąca w przedziale <−1,∞)
zbior wartosci to <−4,∞)
15 maj 23:14
YA: Tylko że q= −1
15 maj 23:22
Anna: Nie, q= −4. f(x) jest rosnąca w przedziale
(−1,
∞).
A był to
trójmian kwadratowy.
16 maj 00:34