obliczanie prawdoponiewienstwa
Pati Pomocy: prosze o pomoc.......Rzucamy trzy razy kostką do gry.Oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia za
każdym razem innej liczy oczek.
15 maj 22:27
Pati Pomocy: prosze o pomoc
15 maj 22:38
Pati Pomocy: pomozecie
15 maj 22:51
Vizer: (moc)Ω=6
3=216
A−wyrzucenie za każdym razem innej liczby oczek
(moc)A=6*5*4=120
| | 120 | | 15 | | 5 | |
P(A)= |
| = |
| = |
| |
| | 216 | | 27 | | 9 | |
15 maj 23:07
Eta:
|Ω|= 63
|A| = 6*5*4
bo za pierwszym razem dowolne oczko z sześciu oczek
za drugim dowolne z pięciu , bo bez tego pierwszego
za trzecim dowolne z czterech, bo bez pierwszego i drugiego
P(A) = ........
15 maj 23:14
Pati Pomocy: dzieki
15 maj 23:22