matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź błąd
Vax:
Taka mała zagadka, znajdź błąd − całki
Znajdź błąd w poniższym rozumowaniu:
1
1
1
x
1
∫
dx = ∫ 1*
dx = ∫ (x)' *
dx = 1 − ∫ (−
)dx = 1 + ∫
dx
x
x
x
x
2
x
1
Teraz odejmujemy stronami ∫
dx i otrzymujemy 1=0, czy jest gdzieś błąd?
x
15 maj 21:38
Jack:
15 maj 22:32
Sparrow:
Dobre
15 maj 22:37
bart:
dzielimy przez 0 ?
15 maj 22:51
bart:
wiem, slaby zart
chce juz te calki!
15 maj 22:51
Schubert:
Hehe fajne
16 maj 23:52