matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wzór ogólny ciągu
Edytka:
Wyznacz wzór ogólny ciągu wiedząc że Sn=n
2
−3n+1 Jutro poprawa klasówki prosze o pomoc
15 maj 20:46
Eta:
a
n
= S
n
− S
n−1
S
n−1
= (n−1)
2
−3( n−1) +1 = ..... dokończ już sama a
n
=......
15 maj 20:51
Edytka:
dzięki
15 maj 20:52