matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole koła
Pepe:
oblicz pole koła opisanego na trójkącie równobocznym o polu 9√3cm3
15 maj 20:29
M:
17 mar 17:07
Krzysiek:
a
2
√
3
=9
√
3
4
a
2
√
3
=36
√
3
a
2
=36 a=6
a
R=
2sin60
o
6
6
6
√
3
R=
=
=
=2
√
3
√
3
2*
2
√
3
3
P=πR
2
=12π
17 mar 17:31
Kermit:
a=R
√
3
3R
2
√
3
P
Δ
=
= 9
√
3
⇒ R
2
= 12
4
P(k. op)=12π
17 mar 21:43