matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole kwadratu
Pepe:
oblicz pole kwadratu którego przekatna ma miare 6cm
15 maj 20:05
Eta:
d= a
√
2
a
√
2
= 6 |
2
a
2
*2= 36 a
2
= 18 P= 18 cm
2
15 maj 20:12
Gustlik:
1
P=
d
2
, d − przekatna
2
1
P=
*6
2
=18 cm
2
2
16 maj 01:09