matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiazac nierownosc Prosze POMOCY !!!!!
Prosze o Pomoc:
a) 9≥x² (x+1)(x−2)>0 −2x²+x+1≥0 ⎧ y=− −2x2+3x−1 ⎩ y= −2x=3 ⎧ y=− −2x2+3x−1 ⎩ y= −2x=3 b) x²<4 (x+5)(x−3)≥0 −2x²+4x+6≤0 ⎧ y=x2−5x+10 ⎩ y=x+1
15 maj 19:36