matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąz Nierownosc POMOCY !!!!!!!!!!!!
Bambusek:
Rozwiąż Nierównosc POMOCY
! a) 9≥x² (x+1)(x−2)>0 −2x²+x+1≥0
⎧
y=− −2x
2
+3x−1
⎩
y= −2x=3
b) x²<4 (x+5)(x−3)≥0 −2x²+4x+6≤0
⎧
y=x
2
−5x+10
⎩
y=x+1
15 maj 18:32