.
1.Daną liczbę zapisać jako potęge liczby 2 :
a) (163 * 4)5 =
| 1 | 1 | |||
b) ( | * | )2 * √2= | ||
| 8 | 4 |
| 23+23 | ||
c) | :4= | |
| 32 |
| 102 * 103 * 108 | ||
a) | = | |
| 10−7 |
| 1 | 1 | |||
b) 78:(1 | )8 * ( | )8= | ||
| 6 | 6 |
| 3x−7 | 2x−5 | 1 | ||||
e) | − | =7 | ||||
| 6 | 4 | 2 |
| 4x−7 | 1 | |||
f) 2+ | =2x−1 | |||
| 2 | 2 |
| 2*23 | 24 | 2−1 | ||||
c) | :22= | :22= | =2−3 | |||
| 25 | 25 | 22 |
| 1013 | ||
a) | =1020 | |
| 10−7 |
| 78*(16)8 | (76)8 | |||
b) | = | =1 | ||
| (76)8 | (76)8 |