oblicz
altro: log12 56 − log12 7−1
log23 27+log23 18
15 maj 14:05
altro: proszę ,pomóżcie

Jak rozwiązać te przykłady ?
15 maj 15:07
ICSP:
| | 56 | | 1 | |
log12 |
| − log12 |
| = log12 16 = −4 |
| | 7 | | 2 | |
15 maj 15:10
ICSP: drugie to nawet liczyć nie trzeba bo widać na oko że −3
15 maj 15:11
Vizer: | | 56 | |
log0,5( |
| )−1=log0,58−1=−3−1=−4 |
| | 7 | |
Drugi przykład podobnie
15 maj 15:13
altro: ok ,dzięki już łapie
15 maj 15:15
miki: a to log23 27+log23 18 dlaczego −3 a nie 3
15 maj 19:39
kocur: mi też wyszło 3
15 maj 20:04