oblicz
altro: log3 2 − log3 30 +log3 5
15 maj 14:00
luk18: −1?
15 maj 14:15
altro: ale jak to rozwiązać ?
15 maj 15:06
mali: o właśnie,ja też miałam podobny przykład do zrobienia ,też mam z tym problem ;<
15 maj 17:43
ICSP: | | 2 | | 1 | |
log3 2 − log3 30 + log3 5 = log3 |
| * 5 = log3 |
| = −1 |
| | 30 | | 3 | |
15 maj 17:50
Ireneusz: Wykorzystujecie zwykle wzorki na logarytmowanie.
| | 2*5 | | 1 | |
log3 |
| =log3 |
| =−1, ponieważ 3−1=13 |
| | 30 | | 3 | |
15 maj 17:50
altro: dzieki wielkie
15 maj 18:00