postać iloczynowa funkcji
YA: Przedstaw wzór w postaci iloczynowej o ile to możliwe.
Proszę o pomoc! O ile na liczbach całkowitych takie zadania jakoś mi idą, to z ułamkami
zupełnie nie wiem jak to zrobić.
15 maj 13:22
Bogdan:
Tak samo, Δ, itd.
15 maj 13:27
YA: ale licząc deltę z ułamków wychodzą mi bzdury, więc nie wiem gdzie robię błąd....
15 maj 13:38
Bogdan:
| | 25 | | −1 | | 25 | | 25 | | 16 | | 9 | |
Δ = |
| − 4* |
| *(−1) = |
| − 1 = |
| − |
| = |
| |
| | 16 | | 4 | | 16 | | 16 | | 16 | | 16 | |
15 maj 13:42
YA: Dziękuję, chyba dam już radę
15 maj 14:11